verhoogt contrast

uit

aan

zoom

reset

Hoe gaat het nu écht met je, Simone?

Tijdens de coronacrisis hebben werknemers en werkgevers niet enkel strenge lockdowns meegemaakt, maar ook periodes waarin hybride werken de norm was. Vergaderen en een pubquiz op locatie, maar soms ook via Teams. Nu, na de coronacrisis, is hybride werken nog steeds aanwezig in het dagelijkse werkleven. Dit gaat samen met uitdagingen om de juiste balans tussen fysiek en niet-fysiek werken te houden.

In dit interview vertelt Simone, werkzaam bij een partner van SWOM, over haar ervaringen met werken tijdens de lockdown, het hybride werken nu, en kijkt ze naar de toekomst.

Ik heb heel mijn leven wel geworsteld met de behoefte om thuis te willen werken, maar tegelijkertijd de moeilijkheid om daarbij contact met anderen te houden. Hier komt veel discipline bij kijken. Nu gold dat tijdens de eerste lockdown plotseling voor iedereen. Dat was apart om mee te maken.

Wat lastig was aan het thuiswerken, was dat ik een nieuwe functie had. Ik moest een nieuw takenpakket aanleren vanuit huis.

Dit had uiteindelijk sneller en makkelijker gekund als ik op kantoor was geweest. Er keek geen collega over mijn schouders mee als ik dingen voor het eerst deed. Ik heb dus veel dingen alleen gedaan. Hier ben ik ook zelfstandiger door geworden, maar het had toch vlotter gekund.

Het hebben van een SWOM-coach die mij helpt is fijn. Als je een functiebeperking hebt, heb je namelijk de neiging om dingen te compenseren. Mijn coach heeft mij geholpen door dit idee uit mijn hoofd te praten. Gewoon aangeven wat je nodig hebt!

Het hebben van een SWOM-coach maakt echt het verschil voor mij.

In de toekomst wil ik meer gaan werken en zal ik ook misschien twee dagen per week naar kantoor gaan. Verder ben ik bezig met het volgen van opleidingen en het doen van cursussen, zodat ik ook door kan rollen naar de volgende stap. Dat gaat als een zonnetje momenteel!

Altijd makkelijk bereikbaar

Vragen, toevoegingen of wil je even sparren? We staan voor je klaar.